„Cei care se numesc socialişti nici măcar nu au încercat să condiţioneze votarea schimbării sistemului electoral cu anularea legii care impune pe oameni să achite miliardele furate de la ei. Sau cu renunţarea la ridicarea vârstei de pensionare, precum şi cu majorarea reală a pensiilor. Sau cu micşorarea semnificativă a amenzilor şi tarifelor medicale insuportabile pentru majoritatea cetăţenilor şi agenţilor economici. Sau cu majorarea salariilor cadrelor didactice. Sau cu multe alte lucruri din domeniul social”, afirmă Alexandru Slusari.

În schimb, mai spune vicepreşedintele PPDA, socialiştii "au urmat gestul liderului lor şi au sărit în faţa mafiotului principal po stoike smirno, acceptând un „compromis” absolut inutil şi artificial".

„Când uşa consensului naţional privind menţinerea actualului sistem electoral era deschisă pentru dânşii, ei au fost impuşi de şeful lor, cu lanţul prezidenţial la gât, să sară fără niciun argument plauzibil prin fereastra de la Nobil. Eu cred că şi simbolul PSRM s-a făcut mult mai roşu de ruşine. Un trădător şi păpuşa oligarhilor, care a venit 6 ani în urmă în fruntea partidului socialiştilor, deja a lăsat amprenta trădării la nivelul întregii echipe de conducere a partidului”, a conchis Alexandru Slusari.

Precizăm că, vineri, cele două iniţiative legislative, apărute în ultimele două luni de zile, prima a Partidului Democrat, iniţiată de Vladimir Plahotniuc, cealaltă a PSRM, iniţiată de Igor Dodon, au fost comasate, având ca bază proiectul PSRM. Tandemul PD-PSRM a provocat proteste ale societăţii civile vineri şi duminică în faţa Parlamentului. Oamenii au anunţat că, începând de astăzi, vor ieşi în stradă în fiecare seară, până când cele două proiecte de lege vor fi retrase.