Studenții la drept sunt invitați la întrunirea Consiliului Național ELSA

studenti elevi tineri
Foto: Facebook/ Serviciul Fiscal de Stat

ELSA Republica Moldova invită studenții de la facultățile de Drept din țară, în perioada 12-13 mai, la întrunirea Consiliului Național ELSA (National Council Meeting).

Adunarea Generală a membrilor ELSA este o întâlnire statutară a membrilor ELSA, de pe tot teritoriul Republicii Moldova, aceștia desfășurându-și activitatea în una din următoarele grupuri locale: ELSA Cahul, Elsa Bălți, Elsa Chișinău. Prin activitatea sa, ELSA la nivel național organizează anual acest eveniment, în aprilie/mai, pentru a sumariza activitatea organizației pe parcursul ultimului an. În cadrul evenimentului, timp de două zile participanții vor avea posibilitatea să participe la două panele, care includ dezvoltare personală și profesională, materializată în Conferința de Drept Juridice Moldova și dezvoltare organizațională, materializată în Plenara decizională;

Prima parte a NCM va consta în participarea la prima Conferință de drept: Juridice Moldova, care va reuni la Chișinău experți din România și Chișinău, specialiști în domeniul dreptului fiscal, dreptului penal și dreptului civil, fiind ghidați de profesioniști în domeniu. Conferința va avea loc vineri, 12 mai, ora 10.00 – 14.30. La 15.00 va avea loc Deschiderea oficială a Adunării Generale ELSA.

A doua parte a Adunării Generale va avea loc sâmbătă, 13 mai, la 10.00 și va consta din prezentarea strategiei de dezvoltare a organizației pe termen mediu și lung, sumarizându-se activitatea ELSA din ultimul an. Se vor forma grupuri de lucru pentru inițiative de proiecte pentru studenți, desemnarea membrilor Alumni. De asemenea, va avea loc alegerea noii conduceri ELSA Republica: președinte, secretar general, trezorier, vicepreședinte Seminare și Conferințe, vicepreședinte Activități Academice, vicepreședinte Procese Simulate, vicepreședinte Marketing, vicepreședinte STEP (Students` Trainee Exchange Program), vicepreședinte Resurse Umane, după modelul ELSA International.

Evenimentul este cu taxă de participare, pentru membrii ELSA – 50 de lei (pentru cei din afara Chișinăului fiind inclusă și cazarea, iar pentru non-membrii ELSA – 100 de lei.

Pentru a participa la NCM vă rugăm să completați următorul FORMULAR până la data de 10 aprilie 2017. După înregistrare, în decurs de cel mult 72 de ore veți primi confirmarea pentru a participa la eveniment.
Pentru alte detalii contactați organizatorii la adresa de e-mail: [email protected]

ELSA Republica Moldova a luat fiinţă în 2014, reunind aproximativ 80 de membri din Chișinău, Bălți, Cahul.
Obiectivele ELSA sunt: promovarea oportunităţilor oferite studenţilor la Drept și tinerilor juriști de a dobândi cunoștințe noi despre alte culturi și sisteme legale, în spiritul dialogului critic și al cooperării academice, contribuţia în formarea unor viitori juriști cu o deschidere intelectuală cât mai largă și cu aptitudini profesionale cât mai bine dezvoltate și încurajarea studenţilor la Drept și a tinerilor juriști să acţioneze pentru binele societăţii. Consiliul Național al ELSA este o activitate statutară a ELSA în fiecare stat, destinat atât membrilor ELSA din întreaga familie ELSA, cât și altor studenți de la facultățile de Drept.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente