Alegeri în Franța: Felicitări de la Londra și Berlin pentru viitorul președinte Emmanuel Macron

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul britanic Theresa May l-a felicitat călduros pe Emmanuel Macron, care a câștigat duminică alegerile prezidențiale din Franța, a anunțat un purtător de cuvânt al cabinetului Regatului Unit, citat de AFP.

„Prim-ministrul îl felicită cu căldură pe președintele ales Macron cu ocazia succesului său electoral. Franța este unul din aliații noștri cei mai apropiați și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu noul președinte asupra unui spectru larg de priorități comune”, se arată în comunicatul de la Londra, preluat de AFP și Reuters

Tot printr-un purtător de cuvânt, cancelarul german Angela Merkel a transmis un mesaj similar. Purtătorul ei de cuvânt, Steffen Seibert, a reacționat pe Twitter la sondajele de la ieșirea de la vot, care îl arată pe Macron câștigător detașat: „Felicitări. Victoria dv. este o victorie pentru o Europă puternică și unită și pentru prietenia franco-germană”, citează AFP.

Și ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, a salutat victoria lui Macron printr-un mesaj în aceeași rețea socială. „ranța a fost, este și rămâne în centrul și în inima Europei”, a scris pe Twitter șeful diplomației de la Berlin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...