TOP cele mai inovatoare universități din Europa în 2017

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Principalele centre educaționale din Europa tind să fie găzduite de orașe importante precum Londra, Berlin și Paris. Dar inima inovației europene nu este o metropolă majoră, ci un mic oraș din regiunea Flandra din Belgia. Aceasta este concluzia celui de-al doilea clasament anual al celor mai inovatoare universități din Europa, realizat de Reuters.

Lista identifică și clasifică instituțiile de învățământ care fac cel mai mult pentru a promova știința, a inventa noi tehnologii și a contribui la stimularea economiei globale.

Conform acestui clasament publicat la 3 mai, cea mai inovatoare universitate din Europa, pentru al doilea an consecutiv, este KU Leuven din Belgia. Această instituție de aproape 600 de ani a fost fondată de papa Martin al V-lea, dar în prezent este mai bine cunoscută pentru tehnologie decât pentru teologie.

KU Leuven menține una dintre cele mai mari organizații independente de cercetare și dezvoltare din lume. În anul fiscal 2015, cheltuielile pentru cercetare ale acestei universități au depășit 454 milioane de euro și portofoliul său de brevete include în prezent 586 de familii active, fiecare reprezentând o invenție protejată în mai multe țări.

Cea de-a doua cea mai inovatoare universitate din Europa este Imperial College London, instituție ai cărei cercetători au fost responsabili pentru descoperirea penicilinei, dezvoltarea holografiei și inventarea fibrei optice.

Locul al treilea este ocupat de Universitatea din Cambridge, care a fost asociată cu 91 de laureați ai premiilor Nobel de-a lungul istoriei sale de 800 de ani. Iar instituția de pe locul al patrulea, Universitatea Tehnică din München, a dus la crearea a peste de 800 de companii din 1990, inclusiv o varietate de startupuri high-tech în diverse industrii, precum energie regenerabilă, semiconductori și nanotehnologie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...