Veste bună pentru cei care călătoresc în Italia: Curse auto regulate vor fi autorizate în curând

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Schimbul bilateral de date statistice și dezvoltarea transportului regulat de pasageri și mărfuri au fost printre subiectele abordate la ședința Comisiei tehnice moldo—italiene în domeniul transportului auto internațional de pasageri și mărfuri.

În cadrul discuțiilor a fost identificată o soluție provizorie pentru autorizarea curselor regulate de persoane dintre Republica Moldova și Republica Italiană, care să fie aplicată până la intrarea în vigoare al Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene cu privire la reglementarea reciprocă a transportului internațional auto de pasageri și mărfuri.

De menționat că Acordul a fost semnat la 19 septembrie 1997, însă timp de 20 de ani nu s-a reușit ratificarea acestuia de către partea italiană, motiv din care în această perioadă nu a fost posibilă autorizarea curselor regulate dintre Moldova și Italia.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor precizează că lansarea curselor regulate de pasageri spre Italia va facilita accesul pe piața serviciilor de transport regulat a operatorilor de transport cu o bună reputație, capacitate financiară, bază tehnico-materială și competență profesională, fapt ce va asigura calitatea înaltă și siguranța serviciilor prestate.

Luând în considerare diaspora numeroasă a cetățenilor Republicii Moldova în Republica Italia, organizarea serviciilor regulate între localitățile ambelor state va crea condiții de confort pentru libera circulație a cetățenilor ambelor state.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...