Alertă la Paris: Zona de lângă Luvru, evacuată de urgenţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alertă la Paris, în ziua alegerilor prezidenţiale. Zona de lângă Luvru, evacuată de urgenţă, duminică după-amiază. Autorităţile iau în calcul o ameninţare de securitate.

Poliţia franceză a ordonat duminică evacuarea esplanadei de la Luvru, acolo unde în cursul serii este aşteptat unul dintre cei doi candidaţi la prezidenţiale, Emmanuel Macron, pe care sondajele îl indică favoritul clar.

A fost vorba „doar despre o măsură de precauție” și a fost creat un perimetru de securitate pentru ca o echipă specializată să verifice zona și să confirme că nu există niciun pericol, a precizat un reprezentant al poliției, care a mai menționat că verificările de securitate s-au încheiat la ora locală 14:30.

Un purtător de cuvânt al lui Macron a afirmat că în zonă s-ar fi găsit un „colet suspect” și că toți cei circa 300 de ziariști prezenți în sala de presă au fost evacuați. Anterior, tot din anturajul candidatului centrist la președinția Franței s-a spus că evacuarea ar fi fost decisă după ce câinii polițiști ar fi adulmecat explozivi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...