Nume
Parola
Vizualizări: 2483
Contract de finanțare: În 15 localități rurale din raionul Soroca vor fi create condiții de aprovizionare cu apă potabilă
Țepilova, Ocolina, Soroca, 6 Mai 2017 — Ceremonia de semnare a contractului de finanțare în cadrul proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca” a avut loc sâmbătă, 6 mai, în contextul sărbătoririi Hramului localității, eveniment în cadrul căruia, în prezența membrilor Familiei Regale a României, a fost dezvelit bustul Regelui Ferdinand I al României.

Semnăturile pe document și le-au pus directorul ADR Nord, președintele Consiliului Raional Soroca și primarii de Ocolina, Redi-Cereșnovăț, Dubna, Stoicani, Vărăncău, Volovița, Vasilcău și Racovăț.

Prin realizarea acestui proiect va fi asigurat accesul la servicii calitative de apă pentru 15.879 de persoane din 15 localităţi rurale ale raionului Soroca. Totodată, proiectul urmărește și regionalizarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare în raionul Soroca prin dezvoltarea managementului operatorului economic existent, până la finalizarea proiectului.

După ceremonia de semnare a contractului de finanțare, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a menționat că în cadrul proiectului vor fi construiți 8,2 km aducție de la apeductul magistral Soroca-Bălți până în satul Parcani, 33,02 km de rețele de distribuție în satele Ocolina, Voloave și Parcani, o stație de pompare cu capacitatea de 98,7 m3/h în satul Voloave, 6 rezervoare de acumulare a apei potabile cu capacitatea 100 m3, 3 sisteme autonome de canalizare pentru grădiniță și școală format din rețea de evacuare și hazna, o stație de epurare în satul Ocolina.

Valoarea totală a proiectului este de 23.756.010 de lei, din care 225.600 de lei reprezintă contribuția Primăriei comunei Parcani. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 7.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Proiectul va fi implementat în decurs de 24 de luni.

Menționăm că tot astăzi, la Țepilova a fost inaugurat apeductul care a asigurat cu apă potabilă toate cele 230 de gospodării din sat. Subproiectul face parte din proiectul în cadrul căruia astăzi a fost semnat un nou contract de finanțare. Detalii: https://goo.gl/vpvY38

www.adrnord.md