Maia Sandu: E de datoria noastră să ne apărăm țara de cei care ne fură viitorul!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul PAS, Maia Sandu, a anunțat că va merge la protestul organizat mâine în fașa Legislativului față de schimbarea sistemului electoral.

„Când un Parlament ilegitim și compromis ia decizii anti-cetățenești cu riscul instaurării unei dictaturi, noi avem datoria să apărăm democrația și statul de drept. Mâine, la ora 12:00, mergem la flash-mobul „Democrația în pericol”, în fața Parlamentului, unde vineri a fost pregătit ștreangul pentru strangularea democrației”, a scris Maia Sandu pe facebook.

Menționăm că societatea civilă cheamă la un protest mâine la ora 12:00 în fața Parlamentului. Oamenii ar urma să manifesteze față de schimbarea sistemului electoral.

Menționăm că ieri, PD, PSRM și grupul Popular European au votat în Parlament modificarea sistemului electoral. Astfel, dacă legea ajunge să fie promulgată, deputații vor fi aleși prin vot mixt. Asta deși democrații insistau anterior pe vot uninominal și spuneau că nu vor renunța la idee. După ce s-a întâmplat în Legislativ, mai mulți experți au declarat că este vorba despre o înțelegere dintre socialiști și democrați, iar miza inițială a lui Plahotniuc era anume votul mixt.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...