icon

Secția de reabilitare clinică din cadrul Institutului Mamei și Copilului, modernizată cu suportul Turciei

06-05-2017 13:41
1,022

Premierul Pavel Filip şi omologul său turc, Binali Yildirim au participat astăzi la evenimentul de inaugurare a Secției de reabilitare clinică din cadrul Institutului Mamei și Copilului. Renovarea secției a fost posibilă datorită suportului financiar al Guvernului Turciei, acordat prin intermediul Agenției Turce pentru Cooperare și Coordonare (TIKA).

 

În alocuțiunea rostită cu acest prilej, Pavel Filip s-a arătat recunoscător pentru sprijinul oferit de partenerii turci, menționând că inaugurarea secției reprezintă un exemplu relevant al unei cooperări bilaterale eficiente.

 

Totodată, Prim-ministrul moldovean a accentuat că renovarea secției corespunde dezideratului strategic al Guvernului de la Chișinău, care își propune să lanseze o serie de reforme esențiale în domeniul sănătății, precum reforma sectorului spitalicesc, a asistenţei medicale primare şi reforma sectorului de supraveghere a sănătăţii publice. „Vreau să vă asigur că dimensiunea sănătății și, în primul rând,   protecția sănătăţii mamei şi a copilului, va rămâne în continuare în atenția Executivului”, a declarat Pavel Filip.

 

„Avem un potențial vast de cooperare care trebuie să fie valorificat. Astfel, prin agenția TIKA ne străduim să realizăm proiecte de maximă responsabilitate, din care face parte și renovarea acestui sediu. Evenimentul de astăzi este foarte important, pentru că investițiile care se fac în copii sunt investiții în viitor”, a subliniat, la rândul său, Binali Yildirim.

 

Proiectul renovării Secției de reabilitare clinică, în care zilnic vor beneficia de tratament circa 450 de pacienţi, a inclus reparația capitală și dotarea cu echipament medical performant.

 

 

 

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30