Atacantul surpriză care vrea să îi fure lui Messi „Gheata de Aur”: „Voi da totul pentru a-l învinge”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lionel Messi are un contracandidat-surpriză în acest sezon pentru „Gheata de Aur”. Un atacant olandez de 1,96 metri, care joacă în Portugalia, e cel care îi ameninţă supremaţia starului Barcelonei în bătălia pentru trofeul acordat celui mai bun marcator din fotbalul european.

Bas Dost este numele fotbalistului lui Sporting Lisabona, în vârstă de 27 de ani, decis să-l întreacă pe Messi în lupta pentru „Gheata de Aur”.

Doar două goluri îi despart pe cei doi. Messi are 33 de reuşite în Primera Division, iar Dost 31 în campionatul Portugaliei, Liga Sagres.

„Voi da totul pentru a-l învinge pe Lionel Messi”, a anunţat în această săptămână omul transferat de Sporting vara trecută, de la Wolfsburg, pentru zece milioane de euro.

Bas Dost a înscris deja de 31 de ori în acest campionat, în 28 de meciuri, din 80 de şuturi, 42 dintre ele pe poartă.

„Are mentalitate de campion, imaginea a ceea ce îmi doresc în viitor la Sporting”, l-a elogiat antrenorul trupei din capitala Portugaliei, Jorge Jesus.

Doar 11 din cele 31 de goluri au fost marcate de Bas Dost cu capul, din 27 de încercări.

Olandezul nu şi-e egalat deocamdată cel mai bun sezon din carieră. În stagiunea 2011-2012 a marcat de 32 de ori pentru Heerenveen, în 34 de partide.

Atât Messi, cât şi Dost mai au doar trei etape de jucat din actualul sezon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...