Astăzi e ziua de naştere a lui Vlad Filat: Ce mesaj i-a transmis o fostă colegă de partid

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vlad Filat împlinește astăzi 48 de ani. El este deținut în penitenciar fiind condamnat la 9 ani de pușcărie pentru trafic de influență și corupere pasivă. Chiar și așa, o fostă colegă de partid, Maria Ciobanu, a ținut să-i scrie o felicitare pe o rețea de socializare.

„Astăzi este ziua de naștere a lui Vlad Filat. Nu puteam să nu-mi amintesc. Nu cred însă că își amintesc și acei care l-au vândut „e-hei, moldovenește!” (Dumitru Matcovschi). Acei pe care i-a făcut „gospodari” la casa lor, care până mai ieri își rupeau cămașa, asigurându-l de devotament, dedicație și implicare necondiționată în activitatea PLDM-ului… Acei care nu puteau respira, dacă nu se aflau permanent în preajma lui, stând școlărește cu mâinile pe genunchi și cu capul întotdeauna gata să încuviințeze fiecare cuvânt rostit de șeful de partid. Of, ce mai râdeam de ei, deși știam că mă toarnă! Le-a dat de toate: funcții, distincții, mână liberă să ia decizii, dar ei l-au compromis și pe el, și PLDM”, a scris Maria Ciobanu.

Maria Ciobanu spune că Filat a greșit, dar au greșit amarnic și cei care au trădat PLDM-ul.

„A greșit? Da, dar cine nu greșește? Noi, colegii voștri, cu ce v-am gresit, de ne-ați trădat mișelește? Unde erați voi, târâtoarelor, când el greșea? Noi, acei care am acces în Parlament, pentru a schimba în bine realitățile socio-politice, eram mai mult în teritoriu, la întâlniri cu cetățenii, în campanii electorale, mâncând fructe de prin copacii din satele noastre… Voi erați toată ziua pe București, 88, iar seara mergeați în săli de forță sau la un pahar tot de… bârfă”, menționează deputata.

Ciobanu mai scrie că beneficiile date pentru „trădare” nu vor fi destule pentru a acoperi rușinea trădării.

„Eu știu că viața și doar viața le pune pe toate la locul lor. Roadeți, „democraților”, „popularilor” și „neafiliaților” ciolanul pe care vi l-a aruncat Plahotniuc, roadeți bine, că doar cu el veți rămâne și cu rușinea cu care v-ați acoperit numele pe vecie”

Într-un final, Maria Ciobanu a venit cu o urare pentru Vladimir Filat.

„Domnule Filat, la mulți ani! Toate în această lume sunt trecătoare. Sunt sigură că și necazul Dvs va trece. Lecțiile vieții s-au dovedit a fi prea dure pentru Dvs. Dumnezeu să vă ajute și să ne ajute pe toți să le însușim.
Sănătate, încredere și curaj”!


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...