Un moldovean a răpit la Moscova o clarvăzătoare

Un moldovean cu un complice au răpit o clarvăzătoare din Moscova, pentru răscumpărare. Cei doi au venit la ghicitoarea Maia Vaiţehovkaia din localitatea Mosrentghen, o suburbie a Moscovei, şi s-au prezentat drept clienţi, scrie Life.ru.

După ce aceasta le-a făcut ritualul solicitat, bărbaţii au declarat că sunt poliţişti şi că femeia de 40 de ani trebuie să răspundă pentru escrocherie.

Puterea magică a acesteia a fost neputincioasă în faţa celor doi poliţişti falşi şi când i s-a comunicat că trebuie să meargă cu ei doi, ea a fost de acord.

Aceasta a fost îmbarcată într-o maşină Nissan-Teana şi dusă într-o direcţie necunoscută.

Ulterior, cei doi au sunat-o pe fiica clarvăzătoarei şi au cerut pentru eliberarea femeii două milioane de ruble.

Banii au fost solicitaţi pentru ca să nu fie pornit un „dosar penal”. Tânăra s-a dovedit a fi un bun mediator şi a început să negocieze, iar între timp a apelat la oamenii legii.

Astfel, în timpul tratativelor a reuşit să reducă suma răscumpărării de două milioane la 100 mii de ruble.

Între timp, poliţiştii au reuşit să găsească maşina cu răpitori şi cu ghicitoarea în ea. Femeia a fost eliberată, iar cei doi infractori au fost reţinuţi.

Unul din acesta s-a dovedit a fi Iurie L., cetăţean al Republicii Moldova, iar celălalt un locuitor al suburbiei Moscovei Marat M.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.