(FOTO) Oraşul care nu mai permite parcarea maşinilor pe stradă: Ce a dus la această decizie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oslo a ţinut prima pagină a agendei media în 2015, când oficialii locali au declarat că prin centrul oraşului nu vor mai circula deloc autovehicule până în 2019. Capitala Norvegiei este regăseşte pe lista scurtă a oraşelor care interzic accesul autoturismelor în unele zone pentru a reduce poluarea şi a îmbunătăţi calitatea vieţii. Cât s-a apropiat de acest obiectiv în ultimii doi ani se arată într-un articol al publicaţiei Curbed.com.

În primul rând, s-au implementat idei ce au dovedit un real succes în alte oraşe, cum ar fi scumpirea taxelor de circulaţie pentru autoturisme şi crearea unei zone strict pietonale în centrul oraşului. Însă cea mai dramatică schimbare în acest scop se referă la transformarea străzilor din Oslo. Până la sfârşitul anului oraşul va elimina toate locurile de parcare stradale pentru a face mai mult spaţiu pentru pietoni şi biciclişti. Imaginile incredibile ale echipajelor de stradă care pavează spaţiile de parcare pentru a crea bulevarde largi au împânzit reţelele de socializare.

„Ar trebui să nu mai oferim locuri de parcare peste tot, să nu le mai cerem asta constructorilor şi să eliminăm parcările stradale în centrele aglomerate”, declară oficialităţile. Mai multe locuri de parcare înseamnă întotdeauna mai multe maşini, adaugă aceştia. Însă primarul oraşului adaugă că planul său este destul de ambiţios, în contextul în care Norvegia cunoaşte în ultimii ani una dintre cele mai rapide creşteri a numărului de locuitori, plusând cu câte 10.000 de oameni pe an.

„Mulţi rezidenţi vin din alte locuri, se aşteaptă ca aici să folosească o maşină, însă Oslo va trebui să le schimbe păreea”, adaugă acesta.
fe-christian-kroghs-gate-1


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...