Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.05.2017

Ministerul Transporturilor va autoriza rute auto regulate spre Italia

În data de 3-4 mai 2017, la Chișinău a avut loc ședința Comisiei tehnice moldo—italiene în domeniul transportului auto internațional de pasageri și mărfuri. Delegația MTID a fost  condusă de Viceministrul Transporturilor Sergiu Bucataru.
Partea italiană a fost reprezentată de Dl. Massimo Costa, Director al transportului auto internațional de mărfuri, din cadrul Ministerul Infrastructurii și Transportului, din Italia.

Părțile au abordat o serie de subiecte cu privire la schimbul bilateral de date statistice și dezvoltarea transportului regulat de pasageri și mărfuri.

În cadrul discuțiilor a fost identificată o soluție provizorie pentru autorizarea curselor regulate de persone dintre Republica Moldova și Republica Italiană, care să fie aplicată  până la intrarea în vigoare al Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene cu privire la reglementarea reciprocă a transportului internațional auto de pasageri și mărfuri, aprobat de către Republica Moldova prin Hotărîrea Guvernului nr. 1122 din 3 decembrie 1997.

De menționat că Acordul a fost semnat la 19 septembrie 1997, însă timp de 20 de ani nu s-a reușit ratificarea acestuia de către partea italiană, motiv pentru care în această perioadă nu a fost posibilă autorizarea curselor regulate dintre Moldova și Italia.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor precizează că lansarea curselor regulate de pasageri spre Italia va facilita accesul pe piața serviciilor de transport regulat a operatorilor de transport cu o bună reputație, capacitate financiară, bază tehnico-materială și competență profesională, fapt ce va asigura calitatea înaltă și siguranța serviciilor prestate.

Luând în considerare diaspora numeroasă a cetățenilor Republicii Moldova în Republica Italia, organizarea serviciilor regulate între localitățile ambelor state va crea condiții de confort pentru libera circulație a cetățenilor în Republica Moldova și Italia.


cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus