Potrivit lui Vasile Năstase, indivizi necunoscuţi au fost surprinşi în repetate rânduri lângă maşina familiei.

„Cineva îmi adulmecă maşina în curtea blocului de locuit. De câteva zile. Alte trei javre stau pitite în zonă şi mă urmăresc. Imaginile puse la dispoziţie de oameni de bună credinţă din sistemul de drept vor fi puse la dispoziţia ambasadelor. Şi publicate, când va fi cazul. Plahotniuc, tu ai furat miliardul, tu eşti călăul acestui popor! Nu te salvează, canalie, nici jaful uninominal!”, afirmă Vasile Năstase.

Amintim că în ultima perioadă s-a înteţit filajul asupra jurnaliştilor care critică guvernarea în frunte cu oligarhul Vladimir Plahotniuc. Cel mai recent caz este al jurnalistului Vladimir Soloviov, redactor-şef al portalului NewsMaker. Soloviov a declarat că timp de câteva zile a fost urmărit de patru indivizi, care l-au filat şi la serviciu, şi atunci când a mers într-un local din capitală pentru a se întâlni cu un politician, dar chiar şi în transportul public. Indivizii se deplasau cu o maşină care a urmărit până şi troleibuzul în care se afla jurnalistul.

Anterior şi jurnalistul Constantin Cheianu, unul dintre autorii emisiunii „Ora de Ras” de la Jurnal TV, a trecut printr-un incident grav în vara anului trecut. Amintim că, aproape de miezul nopţii, persoane necunoscute au împuşcat în geamul apartamentului în care locuieşte fiica jurnalistului. Realizatorul TV a calificat cazul drept o ameninţare directă din partea regimului oligarhic.

Şi jurnalista Natalia Morari a declarat anterior că a primit o avertizare de la o sursă din sistem precum că împotriva ei se pregătesc mai multe provocări şi că două persoane au primit indicaţii să se ocupe de caz.