Inaugurarea oficială a complexului Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova

Complexul Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova a fost inaugurat astăzi la Chişinău, în prezenţa premierului RM Pavel Filip şi a celui turc Binali Yildirim.

Şeful Executivului de la Chişinău a accentuat importanţa deosebită care o conferă inaugurarea Ambasadei Turciei în țara noastră în acest an, în contextul marcării pe 3 februarie curent a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Turcia.

Aşa cum este această clădire nu doar frumoasă, ci și destul de trainică ‒ exact aşa sunt relaţiile dintre Republica Moldova şi Republica Turcia şi vreau să vă asigur că aşa vor fi şi în continuare”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, premierul a afirmat că Ambasada va continua să contribuie la consolidarea cooperării dintre cele două state, precum şi la iniţierea parteneriatelor de afaceri în interesul ambelor popoare, remarcând nivelul calitativ al relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Turcia.

Premierul Binali Yildirim a afirmat, la rândul său, că Turcia își mărește constant prezența în diferite state începând cu anul 2002, iar în prezent este a şasea ţară din lume la acest capitol, cu 236 de reprezentanțe.

Nu doar deschidem noi reprezentanţe, ci acordăm o mare atenţie faptului ca acestea să sporească autoritatea ţării. Sper că Ambasada se va remarca prin activitate fructuoasă, contribuind la îmbunătățirea relaţiilor dintre cele două ţări”, a menţionat prim-ministrul turc.

La invitaţia prim-ministrului Pavel Filip, premierul Republicii Turcia, Binali Yıldırım, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada de 5-6 mai 2017, aceasta fiind prima deplasare oficială a unui Prim-ministru turc în ţara noastră.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.