Președintele Dodon mulțumește cetățenilor pentru votul mixt votat în Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Succesul enorm de astăzi al președintelui socialiștilor și întregii societăți, este că am deturnat intenția democraților de a introduce sistemul uninominal. Aceasta a fost reacția președintelui Igor Dodon după votul de azi din Parlament, când mai întâi 52 de deputați au votat pentru modificarea sistemului electoral uninominal, iar mai apoi 74 de deputați au votat pentru votul mixt, după care cele două proiecte au fost comasate, luându-se ca bază proiectul PSRM.

Potrivit lui Dodon, după respingerea votului uninominal, dacă va fi mixt sau va rămâne actualul, „pentru noi ambele situații sunt bune” a spus el, fără a preciza la cine anume s-a referit. „Vom discuta cu experții Comisiei de la Veneția, vom vedea ce vor spune ei”.

„Eu vreau să felicit, în primul rând, cetățenii Republicii Moldova cu această victorie. Vreau să felicit foștii colegi, deputații socialiști, nu a fost simplu, a fost necesar să merg și eu în Parlament astăzi. Și toate introducerile ăstea în ordinea de zi spontane. Vreau sincer să felicit pe toți cei care ne-au susținut și ne susțin așa cum arată și toate sondajele. Și încrederea în Președinție, și încrederea în Partidul Socialiștilor. Vreau să vă mulțumesc stimați concetățeni pentru această susținere și, așa cum v-am promis, noi nu vă vom dezamăgi. Pledăm pentru alegeri parlamentare anticipare și important că nu va fi votul uninominal al democraților”, a declarat șeful statului în cadrul unui briefing organizat în seara zilei la Prșeedinție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...