La Chișinău va avea loc o cursă inedită: Participanții vor alerga de la finiș spre start

IMG_5987

Duminică, 7 mai, în parcul Valea Morilor va fi dat startul unei curse de binefacere unice, care se desfășoară concomitent în 30 de orașe de pe șase continente ale lumii. Specificul cursei Wings for Life constă în faptul că participanții nu aleargă spre finiș, dar de la finiș.

Finișul care „ajunge” alergătorii din urmă este un automobil-catcher (catcher car), care pornește după 30 de minute după start. Acesta se deplasează cu un tempou prestabilit: un anumit timp după start acesta merge cu viteza de 15km/h, după care treptat crește tempoul până la 35 km/h. Când automobilul întrece un anumit participant, pentru acesta cursa se încheie.

Printre participanți sunt începători, alergători cu experiență, sportivi profesioniști și participanți în scaune cu rotile.

Wings for Life World Run este o cursă de binefacere mondială, scopul căreia este de a colecta resurse pentru căutarea metodelor de tratare a leziunilor măduvei spinării.

Locuitorii Chișinăului care vor să alerge Wings for Life World Run se întâlnesc duminică, 7 mai, la ora 13:30 în parcul Valea Morilor, unde după antrenament va fi dat startul la ora 14:00, în același timp cu întreaga lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente