Împăcare istorică între Mourinho și Arsene Wenger

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Întrebat dacă a îngropat securea războiului cu Arsene Wenger, Jose Mourinho, managerul lui Chelsea, a admis că nu are niciun fel de problemă cu omologul său de pe banca lui Arsenal.

Jose Mourinho a anunțat că nu are nici cea mai mică problemă cu marele său rival din Premier League, Arsene Wenger, și este conștient că și managerul francez are aceleași sentimente. ”Nu este nevoie să facem pace eu și cu Wenger pentru că nu avem probleme. La ultimul meci, cel de pe ”Old Trafford”, am dat mâna înainte și după meci, apoi ne-am întâlnit pe hol înainte de conferința de presă și ne-am salutat din nou. Știu că discuțiile care apar în timpul meciurilor dispar chiar din a doua zi”, a spus managerul portughez. Mai mult, Mourinho a mărturisit că îl va face fericit pe rivalul său de pe banca lui Arsenal pentru că va folosi mai multe rezerve în derby-ul etapei din Premier League. ”Pentru mine nu sunt probleme și cred că Wenger va fi mulțumit să afle că voi schimba echipa în meciul cu ei. Cred că va fi foarte fericit”, a spus Mourinho, în cadrul unei conferințe de presă.

Conflictul dintre cei doi a izbucnit în 2014 când managerul lui Arsenal, Arsene Wenger, în partida cu Chelsea, l-a bruscat pe Jose Mourinho. „Regret orice semn de violenţă şi îmi cer scuze, dar asta face parte din joc unde totul este o nebunie”, a spus Wenger.

Francezul l-a busculat pe omologul său în timpul meciului câştigat cu scorul de 2-0 de către gruparea deţinută de Roman Abramovici. Wenger a ieşit în timpul primei reprize din spaţiul tehnic pentru a-i reproşa arbitrului Martin Atkinson că nu i-a acordat un cartonaş galben lui Gary Cahill pentru o intervenţie asupra lui Alexis Sanchez. Mourinho s-a dus la arbitrul de rezervă pentru a-i spune că francezul a părăsit spaţiul tehnic, moment în care Wenger s-a îndreptat spre portughez şi l-a împins. Mourinho s-a deplasat cîţiva paşi în urma acestui gest, însă a rămas pe picioare. Atkinson a oprit partida, s-a dus la băncile de rezervă şi le-a cerut celor doi antrenori să se calmeze.

Derby-ul dintre Arsenal și Manchester United este programat sâmbătă de la ora 18:00. Jose Mourinho va opta pentru schimbarea formulei încercând astfel să își odihnească titularii pentru returul semifinalelor Europa League cu Celta Vigo. „Diavolii” sunt cu un pas în finala Europa League, după ce au trecut la limită în meciul tur. de Celta, aflată la cea mai bună performanţă din istorie. Wass a ratat prima şansă de gol pe Balaidos, însă replica oaspeţilor a venit rapid de la Rashford. În partea secundă, oamenii lui Mourinho au avut primele emoţii. Aspas şi Sisto nu au reuşit să trimită mingea în plasă, după care a venit deschiderea scorului. Marcus Rashford, cu o lovitură liberă executată senzaţional în minutul 67, a făcut diferenţa în favoarea englezilor, care speră să câştige singurul trofeu care le lipseşte din palmares.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...