De mâine bugetarii vor avea parte de o mini-vacanță. INP vine cu recomandări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bugetarii vor avea patru zile de vacanță, iar Inspectoratul Național de Patrulare transmite o serie de recomandări pentru prevenirea evenimentelor nedorite.

Începând cu ziua de mâine și până marți seara (6 – 9 mai) ofițerii de patrulare vor intensifica activităţile de fluidizare şi supraveghere a traficului pentru a preîntâmpina producerea de accidente în circulaţie.

Astfel, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să păstreze limita de viteză, să adopte o manieră sigură de condus, să respecte regulile de circulaţie și pe ceilalți participanți la trafic și să nu conducă în stare de ebrietate.

Părinţilor le recomandăm să discute deschis cu copilul lor, despre cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcește, asiguraţi-vă că acesta cunoaşte numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora. Supravegheaţi-vă permanent copiii pentru a evita orice risc (dispariţie, accidente de circulaţie, răniri, etc). Explicaţi-le copiilor că nu trebuie să se îndepărteze de casă şi nu trebuie să intre în discuţii cu persoane străine.

INP recomandă pietonilor să respecte câteva reguli de circulaţie:

– circulaţi doar pe trotuar, iar drumurile unde nu există trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stânga;

– dacă circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare, iar într-o intersecţie, respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi sporiţi-vă atenţia;

– traversarea străzii se face numai pe trecerea pentru pietoni sau unde sunt instalate semafoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...