Actualitate

Implicarea femeilor în afaceri agricole aduce beneficii economiei, viceministru

„În domeniul agricol avem proiecte destul de interesante: apicultura, creşterea animalelor, a diferitor culturi și, cu părere de rău, nu sunt accesate aceste fonduri. A face o afacere este posibil în Republica Moldova. Toate finanţările se vor reduce la zero dacă nu va exista curaj, deschidere şi dorință din partea voastră de a face ceva pentru ţara noastră”, a declarat Iurie Uşurelu.

Vasilina Şişina, care practică legumicultura în satul Cobusca Veche, raionul Anenii Noi, spune că femeile care inițiază afaceri se descurcă la fel de bine. Le este greu însă atunci când se cere aplicarea efortului fizic. „Oamenii de la noi nu prea doresc să muncească în agricultură. Poate de aceea că la noi agricultura este o ramură grea, cu lucru fizic greu. O femeie antreprenoare trebuie să aibă o echipă bună, atunci afacerea nu se va deosebi de cea condusă de un bărbat”, a spus Vasilina Şişina.

„Astăzi agricultura ne confruntă cu multe dificultăţi şi noi trebuie să facem faţă. Suntem într-o perioadă de schimbări permanente, foarte dinamice şi noi trebuie aceste provocări să le primim şi să le confruntăm”, a spus la forum Aurelia Bondari, directorul executiv Agroinform.

La forumul naţional al asociaţiilor femeilor antreprenoare din domeniul agriculturii au participat aproape 100 de femei pe ambele maluri ale râului Nistru.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *