PDM precizează că proiectul votului uninominal va fi adoptat definitiv, doar după sugestiile Comisiei de la Veneția din iunie

Processed with VSCO with m5 preset

Proiectul legii privind votul uninominal va fi examinat în lectura a doua doar după ce Comisia de la Veneția va transmite observațiile și sugestiile sale care vor fi luate în calcul, a accentuat de la tribuna centrală a Parlamentului deputatul PDM Sergiu Sârbu, unul din autorii proiectului.

„Proiectul a fost expediat spre expertizare Comisiei de la Veneția, avizul urmând să fie aprobat în iunie, evident vom lua în considerație recomandările înaltei structuri europene. Suntem deschiși pentru a accepta orice opinie constructivă pentru a perfecționa acest proiect e lege. Sperăm că în urma dezbaterilor, acest proiect va fi îmbunătățit substanțial”, a declarat Sergiu Sârbu.

Amintim că proiectul a fot transmis spre expertizare Comisiei de la Veneția la scurt timp după înregistrarea acestuia în Parlament, la începutul lunii martie. Înainte de aceasta, președintele Comisiei de la Veneția a declarat într-o vizită la Chișinău că fiecare stat este în drept să-și stabilească propriul sistem electoral.

Parlamentul examinează vineri proiectul privind votul uninominal al PDM precum și cel privind votul mixt al PSRM pentru adoptarea în prima lectură.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.