Protest în fața Parlamentului împotriva votului uninominal// VIDEO

Zeci de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului pentru a protesta împotriva votului uninominal. Aceasta după ce pe ordinea de zi a Parlamentului au fost intruduse proiectul privind votul uninominal, elaborat de PDM, dar și cel mixt propus de PSRM.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a scris pe pagina sa de Facebook că democraţii au pus în dezbateri proiectul de lege ce îi va ajuta să câștige alegerile din 2018.

Pentru a salva Țara și regiunea de dezmățul regimului hibrid bazat pe corupție și geolopolitică, e nevoie ca eforturile noastre politice interne și externe să fie susținute de societate, prin PROTEST.Ajustați-vă planurile de weekend. Să fim pregătiți”“, a îndemnat Andrei Năstase.

Şi lidera PAS Maia Sandu a îndemnat într-o postare video pe pagina sa de Facebook pe susținătorii săi să iasă la proteste.

Proiectul de lege privind votul uninominal a fost introdus pe ordinea de zi de astăzi a Parlamentului, la propunerea preşedintelui Parlamentului Andrian Candu. Speakerul a precizat că este vorba de examinarea acestuia în primă lectură.

Aceasta în condiţiile în care în perioada 9 – 11 mai, la Chişinău se vor afla experţii Comisiei de la Veneţia.

Ulterior, pe agenda Legislativului a fost inclus şi proiectul PSRM cu privire la introducerea sistemului electoral mixt.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.