Opoziția îndeamnă la protest împotriva uninominalului: Cele mai sumbre așteptări s-au adeverit. Moldova, demonstrează că exiști!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După introducerea pe ordinea de zi, fără discuții prealabile în cadrul comisiilor parlamentare și a Biroului Permanent a Parlamentului, a proiectului lui Vlad Plahotniuc privind modificarea sistemului electoral în cel uninominal, liderii partidelor politice de opoziție îndeamnă la protest care, cel mai probabil, va avea loc în week-end.

„Cele mai sumbre așteptări s-au adeverit. PD-ul forțează votarea în prima lectură a sistemului uninominal, prin aceasta arătând că îi este absolut indiferent de părerea partenerilor străini, care au bătut alarma cu privire la pericolul instaurării unei dictaturi, a ignorat Comisia de la Veneția, fără a aștepta raportul sau vizita de documentare a membrilor acesteia, a sfidat apelurile repetate ale instituțiilor europene, ale partidelor de opoziție și ale societății civile. Astfel, PD-ul vrea să ne pună în fața faptului împlinit. Facem apel către societatea civilă, către forțele sănătoase ale societății să ne opunem și să contracarăm acest act de batjocură. Doar împreună putem să oprim instaurarea dictaturii în Republica Moldova!”, a scris în urma votului din Parlament liderul PAS, Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Un mesaj similar l-a avut și președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase care a îndemnat Moldova să demonstreze că există.

„Criminalii de la Chișinău tocmai au introdus pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului votul uninominal, colacul de salvare al lui Plahotniuc. Pentru a salva Țara și regiunea e nevoie ca eforturile noastre politice să fie susținute de societate, prin PROTEST. Ajustați-vă planurile de weekend. Să fim pregătiți”, a îndemnat liderul PPDA.

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, însă a îndemnat oamenii să se alăture unui protest improvizat chiar în aceste clipe. „Toți la Parlament! Chiar acum, în aceste minute, în Parlamentul Republicii Moldova se comite o crimă care nu are îndreptățire. În spatele oamenilor, tacit, prin complot, deputații Parlamentului se pregătesc să adopte legea privind introducerea sistemului uninominal. Acest sistem va întări definitiv puterea lui Plahotniuc, va permite păstrarea regimului criminal de guvernare pentru mulți ani. Toată speranța este în noi toți! Toți care pot, ieșim chiar acum la protest! Ne adunăm în fața Parlamentului și protestăm! Să spunem nu modificării sistemului electoral! Jos regimul criminal. Jos Plahotniuc! Trăiască Moldova!”, a scris Usatîi pa pagina sa.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...