Republica Moldova va primi 100 de milioane de euro de la UE?! „Totul depinde de Guvern”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia de comerț internațional din cadrul Parlamentului European a aprobat, ieri, acordarea unei asistențe macrofinanciare Republicii Moldova, în valoare de 100 de milioane de euro. Banii însă vor fi alocați doar cu unele condiții, precizează europarlamentarul Partidului Popular European, Siegfried Mureșan.

Potrivit acestuia, Comisia de comerț internațional a aprobat cele 100 de milioane de euro, incluzând în raport toate condiționalitățile propuse de el și aprobate anterior în Comisia pentru bugete.

„Am propus ca acordarea banilor să fie condiționată de progrese în combaterea corupției, independența justiției, întărirea statului de drept și întărirea sistemului bancar. Doar dacă aceste condiții vor fi îndeplinite fondurile vor fi alocate Republicii Moldova. Totul depinde de Guvern. Eu vreau ca banii să fie alocați, dar și Guvernul trebuie să-și îndeplinească angajamentele”, a specificat Siegfried Mureșan pe o rețea de socializare.

Citește și: UE nu agreează inițiativa lui Plahotniuc, privind votul uninominal: Ce condiții pune Republicii Moldova

Amintim că printre condițiile puse de Uniunea Europeană guvernării de la Chișinău pentru acordarea asistenței financiare era și protejarea sistemului politic pluripartit, fapt ce vine în contradicție cu votul uninominal, promovat de șeful Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...