Contribuie la ajustarea Legii cetățeniei române: Când va avea loc prima dezbatere în domeniu la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O dezbatere asupra textului Legii cetățeniei române din perspectiva necesităților de completare și modificare a acesteia va avea loc la Chișinău. Aceasta este inițiată de deputatul român Constantin Codreanu.

Primul atelierul legislativ intitulat „Legea cetățeniei române, necesități de ajustare” va avea loc pe 17 mai, ora 10.00 la Sala cu Cămin a Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Organizatorii doresc să lanseze o serie de atelierele legislative succesive care să creeze comunități active în domeniul politicilor legislative românești și să constituie un spațiu de dezbatere în societatea românească de pe ambele maluri ale Prutului, din comunitățile istorice din afara granițelor țării și diaspora, în legătură cu problemele românilor extrafrontalieri.

„Am considerat indicat ca premiera să fie destinată Legii nr. 21/1991 a cetățeniei române, în vederea întocmirii unui proiect legislativ atotcuprinzător care să deblocheze situația în care se află zeci de mii de cetățeni români, lipsiți arbitrar și abuziv de dreptul de a-și exercita efectiv cetățenia, un proiect în beneficiu românilor de pretutindeni în general. Invit doritorii, indiferent de apartenența sau simpatia politică să ia parte la iniţiativa noastră”, a transmis deputatul Constantin Codreanu.

La lucrări sunt invitați juriști, avocați, persoane private și oficiale, din Chișinău și din alte localități ale Republicii Moldova, preocupate de ameliorarea cadrului legislativ românesc în materie de cetățenie, invitaţia fiind deschisă totodată publicului larg.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...