Un Centru de informare turistică a fost deschis la Tiraspol, datorită sprijinului UE

collage

Turiștii care intenționează să viziteze stânga Nistrului își pot face călătoria mai memorabilă. Un Centru de informare turistică, inaugurat la Tiraspol, va oferi vizitatorilor străini, dar și localnicilor, detalii despre destinațiile turistice, posibilități de acomodare și alte informații relevante. Acesta este unul dintre proiectele Programului finanțat de UE „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Centrul a fost creat în baza unei platforme de cooperare trans-riverană, stabilită de Agenția pentru Dezvoltare Regională din Tiraspol și Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din Republica Moldova. Consultațiile despre destinațiile turistice sunt oferite gratuit în limbile rusă și engleză. Vizitatorii pot găsi aici diverse broșuri, ghiduri și cumpăra suvenire autentice, ale meșterilor locali.

„Este o modalitate de a promova stânga Nistrului ca o destinație atractivă, creând un mediu de informare unic pentru cei care își planifică o excursie – oaspeți sau localnici”, spune Tatiana Iaskova, șefa Agenției pentru Dezvoltare Regională din Tiraspol.

Centrul de la Tiraspol va coopera îndeaproape cu Centrul de informare turistică, care va fi deschis în curând la Chișinău, datorită co-finanțării din partea Uniunii Europene. „Centrele vor face schimb de informații și vor promova atracțiile turistice de pe ambele maluri ale Nistrului”, a remarcat Natalia Țurcanu, directoare executivă a Asociației Naționale a Turismului Receptor din Moldova.

„Centrul de informare turistică din Tiraspol este un avantaj pentru cei care își obțin veniturile prin deservirea turiștilor, atât externi, cât și interni”, afirmă Ludmila Țehovici, șefa complexului turistic „Dnestrovskii sad” din stânga Nistrului.

Centru de informare turistică din Tiraspol este situat aproape de stațiile de cale ferată și de autobuz, ceea ce este convenabil pentru vizitatorii orașului, la adresa: strada Sovietskaya, nr. 135. Acesta va funcționa zilnic între orele 9:00 și 18:00.

Vor fi consultate grupurile de turiști, dar și călătorii individuali. Telefonul de contact este: 0000 373 (533) 50801.

Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea autorităților locale, organizațiilor societății civile și reprezentanților comunității de afaceri în activități comune în domeniile de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățirea infrastructurii comunităților. Programul are un buget total de 10 milioane de euro, furnizat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente