Grupare specializată în furturi din apartamente, destructurată de polițiști

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O grupare criminală specializată în furturi din locuinţe a fost destructurată de către polițiști. Activitatea ilegală a indivizilor a fost monitorizată de către poliţişti timp de aproximativ două luni, iar în acest timp oamenii legii au adunat probe care ar demonstra participarea suspecților la cel puțin trei furturi. Poliţiştii au organizat ambuscade şi urmăriri tainice, fiind descinse reţineri în flagrant, după ce indivizi ar fi pătruns într-un apartament şi ar fi sustras mijloace financiare.

Membrii grupului criminal s-au dovedit de cinci indivizi din capitală, cu vârstele cuprinse între 36 ani şi 41 ani.

Potrivit informaţiilor speciale constatate pe parcursul investigaţiilor, activitatea acestora era bine organizată. Indivizii permanent se asigurau să nu nimerească în vizorul camerelor de supraveghere instalate pe străzi, atunci când identificau o locuinţă sau un apartament în care aveau de gând să pătrundă. Totodată, potenţialii proprietari erau urmăriţi vizual de către unul din ei, atunci când ieşea din casă sau când revenea. Totodată, erau studiate construcţia lacătelor de la uşile apartamentelor, pentru a fi siguri că vor pătrunde fără impedimente.

Este de menţionat că în timpul reţinerilor descinse, poliţiştii au depistat asupra lor un întreg arsenal diversificat de scule confecţionate artizanal, cu ajutorul cărora descuiau lacătele uşilor de la apartamente, precum şi mijloace financiare în valută, care ar fi fost sustrase din locuinţe în sumă de peste 10 000 euro.

Bănuiţii se află în custodia Poliţiei Capitalei, fiind reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...