CEC propune Curții Constituționale validarea mandatului unui deputat PLDM cu „pile”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Electorală Centrală propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat următorului candidat supleant de pe lista electorală a PLDM – Nicolae Olaru. Se întâmplă după ce vicepreședintele Parlamentului, deputatul Liliana Palihovici, și-a depus săptămâna trecută mandatul de deputat.

Potrivit listei candidaților supleanți la funcția de deputat din partea PLDM, Nicolae Olaru de pe poziția 35 din lista partidului este magistru în administrație publică originar din satul Sîrcova, raionul Rezina, care a mai fost deputat liberal-democrat în legislatura 2010-2014.

Nicolae Olaru a fost numit viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare în condiţiile în care are interese în acest domeniu, scria Ziarul de Gardă într-o investigație, în anul 2015.

El deţine firma „Nicolae Olaru”, care activează la Sârcova, Rezina, în agricultură, având mai multe hectare de terenuri agricole. Oamenii din Sârcova, acolo unde Olaru a fost primar în 1989-1998, spus că viceministrul este lider local, gestionând împreună cu angajaţii săi aproximativ 300 ha de terenuri, pe care creşte grâu, porumb sau floarea-soarelui. O parte din aceste terenuri îi aparţin, altele fiind însă luate în arendă de la săteni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...