52% dintre moldoveni declară că UE ajută cel mai mult Republica Moldova

Cetățenii percep Uniunea Europeană în calitate de principal partener de dezvoltare al țării,  iar pe cancelarul german, Angela Merkel, drept cea mai influentă persoană din spațiul european, arată rezultatele cercetării People Watch, executate de „CBS-AXA”, la comanda Institututului IDIS „Viitorul”.

Sondajul People watch a fost făcut în perioada 7 – 25 aprilie curent, .pe un eșantion de 1 091 persoane cu o marjă de eroare de plus, minus 2,8%.

Astfel, 52% dintre respondenți au declarat că UE ajută cel mai mult Republica Moldova, urmată de România – 23%, Rusia – 17% și SUA – 12,1%.

Datele sondajului arată o tendință îngrijorătoare a situației din țară în condițiile în care 75% respondenți consideră că Republica Moldova merge într-o direcție greșită față de 14% care cred că țara merge într-o direcție corectă.

Circa 62% dintre participanţii la sondaj – nu sunt prea mulțumiți ori deloc mulțumiți de felul în care trăiesc, în timp ce 14,3% sunt mulțumiți

Datele sondajului mai arată că sărăcia a crescut în ultimii ani, astfel încât cca 73,6% din cei chestionați sunt în pragul disperării, urmare a mijloacelor precare de existență și 8,2% care se găsesc bine plasați în vârful piramidei bunăstării.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.