Actualitate

Investiţie uriaşă pentru un pod din România

Podul suspendat va avea o lungime de peste 2 kilometri şi va fi ridicat la o înălţime de aproximativ 40 de metri deasupra Dunării. Vor fi construite 4 benzi de circulaţie şi alte două pentru pietoni şi biciclişti.

Pilonul de rezistenţă va fi construit pe plaja lipovenească, de pe malul fluviului. Apariţia podului ar putea transforma zona Galaţi-Brăila în cel mai mare pol de dezvoltare urbană din ţara, ceea ce va atrage foarte mulţi investitori

Francisk Chiriac, preşedinte al CJ Brăila: „Şi Consiliul Judeţean şi primăria muncipiului Brăila, dar cred că şi colegii mei de la Galaţi sunt foarte deschişi cu facilităţi pentru viitorii investitori care vor dori să vină în zona noastră, a podului, sau de ce nu adiacente”.

Raluca Ardean, purtător de cuvânt la Primăria Galaţi: „Investitorii cu siguranţă vor găsi mult mai atractiva această zonă, cu această ocazie, şi probabil că anumite demersuri vor fi făcute chiar din timpul executării acestor lucrări”.

Oamenii de afaceri spun că o dată cu ridicarea podului, zona va deveni una atractivă.

Marian Filimon, om de afaceri: „Sunt convins încă o dată spun că vom asista la o relansare economică pentru judeţul Galaţi, pentru judeţul Brăila, pentru judeţul Vrancea, pentru această regiune”.

Specialiştii spun că va creşte în special interesul de a investi în terenuri şi imobile din zona aflată în apropierea nodului rutier.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *