(SONDAJ) Trump și Obama – persoane influente din UE?! Întrebarea la care respondenții moldoveni s-au făcut de râs

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși consideră că Uniunea Europeană ajută cel mai mult Republica Moldova în acest moment, totuși 70% dintre respondenții moldoveni nu au putut răspunde la întrebarea cine este cea mai influentă persoană din UE, arată datele unui sondaj realizat de „CBS Axa” la comanda IDIS „Viitorul”.

Mai mult decât atât, unii respondenți au spus că actualul președinte al Statelor Unite, Donald Trump și fostul președinte al SUA Barrack Obama ar fi printre cele mai influente persoane din Uniunea Europeană, chiar dacă nici măcar nu sunt din UE.

Potrivit sursei, 23,8% dintre respondenți consideră că Angela Merkel este cea mai influentă persoană, urmată de președintele SUA Donald Trump, numit de 1%. Printre numele menționate de respondenți se mai numără Papa Francisk, Fransois Hollande, Elizaveta a II, Pirka Tapiola, Obama Barrack și Donald Tusk.

Cei mai mulți însă nu au putut să dea un răspuns, mai arată datele sondajului.

ue sondaj

Cât despre cea mai influentă persoană din Uniunea Euro-asiatică, 61% dintre respondenți spun că ar fi președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Sondajul național a fost efectuat în perioada 7 – 25 aprilie curent, pe un eșantion de 1.091 de persoane și are o marjă de eroare de 2,8%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...