Fost angajat al Poștei Moldovei privind schema de contrabandă cu anabolizante: „Sunt intimidat, dar nu mă las bătut”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Toți acei care au depus mărturii în fața comisiei de anchetă privind schema de contrabandă cu anabolizante prin Poşta Moldovei astăzi sunt persecutați de organele de drept ale Republicii Moldova. Cel puțin asta susține președintele Comisiei parlamentare de anchetă, deputatul PLDM Grigore Cobzac în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

„În premieră am reușit să documentăm această schemă criminală. Declar în fața tuturor că schema există. Aceasta a existat din 2009 și este și în prezent. Evaluările comisiei au arătat că se fac de la 300 până la 440 de mii de dolari pe zi. Ofițerii de investigații ai SIS susțin că ar fi circa 750 de mii de dolari pe zi. Toți acei care au depus mărturii în fața comisiei de anchetă astăzi sunt persecutați de organele de drept ale Republicii Moldova”, a declarat Grigore Cobzac.

Fostul angajat al Poștei Moldovei Sergiu Cebotari a precizat că nu s-a limitat la tăcere doar că va veni momentul când va divulga tot. „Sunt intimidat tare, dar nu mă las bătut. Vreau să demonstrez că clanul PD e la curent cu tot ce se întâmplă. Vă asigur că nu ne oprim aici și va fi momentul când anumite probe vor ieși la suprafață. Însă în Republica Moldova justiția e capturată și controlată de Plahotniuc, de aceea avem nevoie de pârghii externe, de ajutorul partenerilor de dezvoltare”, a menționat Sergiu Cebotari prin intervenția telefonică, care a avut-o în emisiune.

Citește și: Schema de contrabandă cu anabolizante prin „Poşta Moldovei”, funcțională și astăzi: Majoritatea parlamentară se opune audierii unui raport

Amintim că Grigore Cobzac a cerut ieri să fie inclus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului raportul Comisiei de anchetă, realizat acum câteva luni, în contextul în care Biroul Permanent a refuzat să propună plenului audierea raportului. Fiind supusă votului, propunerea deputatului PLDM a fost respinsă de majoritatea parlamentară, constituită în jurul PD.

Potrivit unei investigații de presă a portalului anticorupție.md, în schemă sunt implicați și doi miniștri. Este vorba de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Vasile Botnari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...