Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.05.2017

Prințul Albert al II-lea de Monaco a discutat cu reprezentanții tuturor partidelor parlamentare

Prințul Albert al II-lea de Monaco a discutat cu reprezentanții tuturor partidelor parlamentare

Deputații au mulțumit Prințului Albert al II-lea de Monaco pentru suport, iar Președintele Parlamentului Andrian Candu s-a oferit să-l conducă într-un scurt tur al clădirii.
 
La întrevedere au participat Președintele Parlamentului Andrian Candu, reprezentanții partidelor reprezentate în Parlament și Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Valentina Buliga.
 
”Este o onoare ca Prințul de Monaco să fie oaspetele nostru în Parlament și un prim-pas pentru noi proiecte de colaborare, inclusiv în cadrul Forumului oamenilor de afaceri”, a spus Andrian Candu. Președintele Parlamentului a salutat semnarea Acordului-cadru între Guvernul Republicii Moldova și cel din Monaco. La rândul său, Prințul Albert al II-lea de Monaco a salutat ratificarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Acordului de la Paris, care permite accesarea fondurilor internaționale în vederea susținerii măsurilor de reducere a încălzirii globale.
 
Președinta fracțiunii Partidului Socialiștilor din Moldova a declarat că în pofida divergențelor politice pentru toate forțele politice din țară este importantă promovarea Moldovei. ”Noi ne dorim stabilitate politică și economică pentru țară”, a menționat Zinaida Greceanîi. În context, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a solicitat suport și investiții, iar reprezentantul Partidului Popular European Valeriu Ghilețchi a menționat că între cele două țări sunt destul de multe asemănări. Inna Șupac, președinta fracțiunii Partidului Comuniștilor, a declarat că ”Republica Moldova va fi o țară europeană și prosperă.” Marian Lupu, Președintele fracțiunii Partidului Democrat, a vorbit cu Prințul Albert al II-lea de Monaco în franceză, menționând că Moldova este o țară francofonă, iar impulsionarea relațiilor bilaterale se produce la o etapă care corespunde interesului strategic al țării.
 
Aceasta este prima vizită la acest nivel de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo – monegasce în 2011. Astăzi Prințul Albert al II-lea de Monaco va participa la Forumul oamenilor de afaceri, iar mâine va avea un discurs la Universitatea de Stat din Moldova, unde va primi titlul de Doctor Honoris Causa, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus