Dorin Chirtoacă a spus că nu a ştiut despre semnarea contractului de către viceprimarul Nistor Grozavu. El ar fi aflat despre acest lucru abia în ziua când firma străină a sesizat Primăria Chişinău despre problemele care există în procesul de implementare a proiectului.

Pe de altă parte, un consilier municipal care a fost prezent la conferinţa de presă susţinută de Chirtoacă a declarat contrariul.

În timpul aceleiaşi conferinţe de presă, Chirtoacă a anunţat că pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, a fost numit în funcţia de şef interimar al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei Chişinău.

Menţionăm că săptămâna trecută, ofiţerii CNA au reţinut şapte persoane, printre care viceprimarul Nistor Grozavu, şeful Direcţiei Transport Public, Igor Gamreţchi, dar şi mai mulţi oameni de afaceri. Şase dintre ei se află în izolator, iar viceprimarul - în arest la domiciliu. Alţi patru oameni, printre care consilierul municipal şi şeful CFM Iurie Topală, au statut de bănuiţi şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Potrivit CNA, concursul de selectare a gestionarului parcărilor cu plată a fost trucat. Învinuiţii sunt cercetaţi penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de închisoare.