Cel mai mare diamant în formă de inimă, scos la licitație la Geneva. Vezi cât ar putea costa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel mai mare diamant „perfect” în formă de inimă scos vreodată la licitație va fi propus spre vânzare de casa Christie’s pe data 17 mai la Geneva, unde ar putea fi achiziționat pentru suma de 20 de milioane de dolari.

Diamantul de 92 de carate este atașat unui colier de perle de cultură și va fi scos la vânzare în cadrul tradiționalei licitații de bijuterie a Christie’s din luna mai („Magnificent Jewels”).

Acest diamant incolor (culoare D, cea mai bună calitate pentru un diamant), fără nici o impuritate, numit „The Legend”, este estimat de către experți la suma de 14-20 de milioane de dolari, notează Agerpres.

Bijuteria poartă semnătura casei Boehmer et Bassenge, un nume nou în cercul exclusivist al marilor bijutieri — care a preluat numele celebrilor bijutieri de la curtea regelui Franței în secolul al XVIII-lea.

Aceștia din urmă au creat celebrul „Colier al reginei”, o bijuterie care număra circa 650 de diamante, având în total 2.800 de carate, aflată în centrul uneia dintre cele mai faimoase escrocherii din istorie, care a zguduit profund monarhia franceză sub Ludovic al XVI-lea.

Astăzi, casa Boehmer et Bassenge aparține unui bijutier din Antwerp.

La licitația din 17 mai vor fi oferite spre vânzare circa 250 de bijuterii de o calitate excepțională, printre care piese din colecția actriței Elizabeth Taylor (1932-2011).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...