Fii martor la un divorț în stil italian și râzi cu lacrimi la o comedie muzicală. Ce spectacole poți viziona la teatrul Eminescu

12316325_793794757410000_1119620697261089653_n
Foto: Facebook/Teatrul Mihai Eminescu

În prima săptămână a lunii mai, Teatrul Național „Mihai Eminescu” te invită la spectacol. În această săptămână poți viziona patru spectacole pentru toate gusturile:

Joi, 4 mai, ora 18.30În ochii tăi fermecători „vorbeşte” tulburător despre iubirea interzisă, pătimaşă, de neatins; transmite dramatic setea de pur şi ideal, de necunoscut şi de nemărginire, erotica obsesivă ce animă opera lui Gib Mihăiescu (în interbelic, a fost avocat la Chişinău). În ritm de tangou şi romanţă eternă, aventura scenică ne teleportează către întruchiparea misterului feminin, „rusoaica” din lecturi sau din vise. Fiecare ascunde în inimă femeia ireală,”pe veci pierdută, pururi adorată” adulmecată în toate făpturile întâlnite.

Vineri, 5 mai, ora 18.30„Douăsprezece scaune” de Ilf şi Petrov – comedie muzicală despre corupţie şi birocraţie, după piesa cu acelaşi nume, o nouă adaptare, toată trupa în scenă. Subiectul, acelaşi: goana după bogăţii, corupţie, temă actuală şi în Md. Eroii –puţin modificaţi (caractere naţionale). Ostap Bender, „maestru al combinaţiilor”, cu cei doi amici ai săi – Ippolit Matveevici şi părintele Fiodor sunt meru în căutarea comorii ascunse.

Sâmbătă, 6 mai, ora 18.00  „Filumena Marturano sau Divorţ în stil italian” e un spectacol cu mare succes la public: povestea relaţiei amoroase care a durat 26 de ani intre Domenico Soriano, napolitan înstărit din lumea bună şi Filumena, fostă cocotă, cucereşte iremediabil prin sinceritate şi adevăr.

Duminică, 7 mai, 18.00 – „Aveţi ceva de declarat?” Doar bună dispoziţie, bucuria de a trăi. Și de a juca de dragul spectatorului fidel. Sub bagheta dirijorală a maestrului Petru Hadârcă, orchestra interpreţilor de frunte ai Naţionalului metamorfozează una din piesele cele mai jucate pe mapamond într-un tonic estetic, adevărat cocteil de emoţie, energie și forţă imaginativă. “Puricele în ureche” scris de genialul comediograf francez George Feydeau poposește pe scenă în timpuri nu prea vesele: un motiv în plus să nu ratăm spectacolul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente