Trei femei, condamnate pentru trafic de copii şi proxenetism. Vor sta între 5 și 12 ani după gratii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două cetățence ale Republicii Moldova şi una a Israelului au fost condamnate la cîte 12, 5 şi, respectiv 7 ani de închisoare pentru crearea unui grup criminal organizat, specializat în trafic de copii şi proxenetism.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2009 – 2014, inculpatele au îndemnat şi recrutat pentru practicarea prostituţiei mai multe tinere, printre care şi minore. Toată „afacerea” avea loc într-o casă de pe strada Drumul Taberei din capitală, închiriat de la una dintre inculpate – cetăţeancă a Israelului, care este soacra unui lider criminal, zis „Şalun”. Anterior, imobilul respectiv a mai nimerit în vizorul organelor de drept, fiind utilizat în scopuri similare de către grupul criminal, condus de Alexandru Covali, alias „Şalun”. Prin hotărâri judecătoreşti, însă, proprietarii au reuşit scoaterea bunului imobil de sub sechestru.

Potrivit schemei deconspirate în cursul urmăririi penale, inculpatele recrutau victimele din familii social vulnerabile, după care le determinau să practice prostituţia. În unele cazuri, victimele erau îndemnate să se prostitueze de către taximetrişti, care le transportau direct în localul închiriat de inculpate.

Inculpatele, cu vîrstele cuprinse între 50 şi 76 de ani, luau de la clienţi banii pentru serviciile prestate de către victime.

Procurorii spun că vor contesta decizia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...