Reuniune de urgență în Marea Britanie: Prinţul Filip renunţă la toate atribuţiile sale regale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prinţul Filip al Marii Britanii a anunţat că renunţă în întregime la toate atribuţiile sale regale. Anunţul a intervenit după o reuniune-fulger, secretă la Palatul Buckingham.

Prinţul îşi va onora angajamentele deja programate din prezent şi până în august, dar nu va mai accepta noi invitaţii. Prinţul consort Philip împlineşte luna viitoare vârsta de 96 de ani. El a onorat angajamente în 110 zile în 2016. De asemenea, prinţul este membru în 780 de organizaţii şi va continua să fie asociat.

Menționăm că Regina Elisabeta a II-a şi-a convocat dimineață tot personalul de la Palatul Buckingham la o reuniune de urgenţă „extrem de neobişnuită”, după cum spun publicațiile britanice.

Surse din interior afirmă că asemenea convocări nu sunt un lucru neobişnuit, aşa cum speculează presa, ci, dimpotrivă, acestea au loc periodic. Regina tocmai a revenit la reşedinţa sa din Londra după o vacanţă de Paşti prelungită, pe care a petrecut-o la Palatul Windsor.

Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit, în aprilie, 91 de ani, iar soţul ei, prinţul Philip, îşi va serba 96 de ani de viaţă, în iunie. În anii recenţi, regina a început să facă un transfer gradual al unora dintre obligaţiile sale publice, în calitate de şef de stat, membrilor mai tineri ai familiei regale britanice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...