Șeful Gării Auto Drochia, reținut pentru corupere. Acesta primea zilnic până la 600 de lei de la șoferii rutelor ce tranzitau orașul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful filialei Drochia a Întreprinderii de Stat „Gările și Stațiile Auto” a fost reținut de ofițerii CNA și procurori, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins și primit, sistematic, mijloace bănești ce nu i se cuvin, între 400 și 600 de lei zilnic, pe cele circa 30 de rute care tranzitează autogara din orașul Drochia, pentru a nu le crea administratorilor rutelor probleme în activitate.

Potrivit CNA, schema era intermediată de un controlor, care ducea o evidență strictă a celor care achitau sau nu banii. Sumele primite variau în dependență de zilele săptămânii și de cursele suplimentare introduse.

Faptul a fost documentat timp de o lună. Totodată, unsprezece livrări de bani au fost efectuate sub controlul organului de urmărire penală al Centrului, în care cei doi colectau mijloace bănești de la conducătorii auto. Suspectul a fost prins în flagrant delict în biroul de serviciu. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și se deține în izolatorul de urmărire penală al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar dacă va fi găsit vinovat, funcționarul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...