(foto) Carolina Portarescu – creatoarea celor mai originale bijuterii din piese electronice

collage

Creează bijuterii originale din piesele electronice de calculator, iar lucrările sale sunt adevărate opere de artă. Carolina Portarescu a reușit să își cucerească clienții din țară, dar și pe cei de peste hotare. Imaginația ei nu are limite, așa că fiecare accesoriu este unic în felul său.

„La vremea când inventasem bijuteriile electronice, cineva reușise să le inventeze concomitent cu mine. Se zice că ideile bune plutesc în aer, trebuie doar să le prinzi. Eu am prins-o împreună cu cineva din SUA”, menționează Carolina.

Materia primă de confecționare a accesoriilor sunt plăci video și plăci de bază de la calculator, dar și plăci Nintendo sau electronice scoase de pe plăcile de televizoare vintage. Dacă la început era în căutare de plăci cărora să le dea o nouă viață, acum, după ce lumea a recunoscut-o pentru lucrările sale, Carolina primește materie primă de la cei care îi apreciază bijuteriile, dar și de la cei cărora le pasă de reciclare: „Am primit plăci de bază chiar și din Londra, cu indicații clare în ce bijuterii să fie folosite”.

 

18297214_697091453827728_1474423682_o

În confecționarea lucrurilor folosește Dremelul și toate accesoriile lor pentru tăiere, șlefuire și gravare. Are câteva instrumente pe care abia învață cum să le folosească, însă nu se grăbește, pentru că toate sunt destul de periculoase, așa că vrea să învețe să le mânuiască bine. Unele bijuterii le creează în 10 minute, iar altele îi iau uneori o săptămână întreagă.

În tot procesul de creație, Carolina este ajutată de fiica sa mai mare, Tomiris: „Acum mă privește doar și mă admiră, însă nu o pot lăsa să facă prea multe lucruri pentru că nu sunt instrumente pentru jocul copiilor. Peste câțiva ani însă sunt sigură că voi avea un bun ajutor care nu va trebui să treacă careva pregătiri speciale pentru că deja a văzut cum se face totul”.

Cei care vor să procure creațiile Carolinei o pot face pe pagina de Facebook, iar mai nou și pe site-ul beautit.store sau etsy shop-ul creatoarei. Prețurile sunt diferite, însă pentru cei din Moldova acestea sunt mai ieftine decât pentru cei de peste hotare. Accesoriile din piese electronice sunt îndrăgite în special de străini și sunt solicitate de toate categoriile de vârstă: „Nu am căutat concurenți, probabil că nici nu îi am, însă chiar dacă apare cineva, eu îmi voi urma calea în continuare”.

Până în prezent a confecționat sute de bijuterii, însă a păstrat multe dintre acestea pentru sine. Momentan are în colecția sa proprie mai multe bijuterii pe care le ține pentru sine: aproximativ 60 de perechi de cercei, 23 de broșe, 18 pandative și două perechi de butoni pentru cămașă, și cam tot atâtea bijuterii și accesorii cumpărate: „Nu știu dacă e mult sau puțin, oricum am bijuterii preferate pe care le port mai des, pentru că depinde mai mult de dispoziție decât de ocazie”.

 

Bijuteriile BeautIT se asortează bine cu ținutele casual și spre marea noastră fericire, moda este acum foarte democratică și ne permite să asortăm ținute, culori și modele fără a fi etichetați ca fiind niște ciudați. O mare parte din pandantivele BeautIT sunt unisex, așa că pot fi purtate de oricine, însă de cele mai multe ori acestea sunt alese în special de persoanele nonconformiste, care au călătorit mult, dar și de către persoanele cu simțul stilului și cărora le place să experimenteze sau să poarte ceva nu doar frumos, ci și care să atragă priviri sau să uimească.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente