(VIDEO) Fostul jurist al PD, magistratul Sergiu Bularu, a respins contestația privind mandatul de arest pe numele lui Usatîi. Avocat: Va fi un supliment pentru adresarea la CEDO

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Judecătorul de instrucție Sergiu Bularu din cadrul Judecătoriei Chișinău, fost jurist al Partidului Democrat condus de Vlad Plahotniuc, a lăsat în vigoare mandatul de arest preventiv emis toamna trecută pe numele președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, fapt ce a servit drept motiv pentru darea în căutare internațională a acestuia. Avocații lui Usatîi susțin că această decizie, emisă astăzi, precum și întreg dosarul este unul politic cu scopul de a-l împiedica pe primarul municipiul Bălți de a-și desfășura activitatea politică, precum și a-și exercita atribuțiile administrative.

„Era o încheiere de așteptat, prin urmare o vom contesta la Curtea de Apel și va fi un supliment la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului unde deja am depus cerere cu privire la aplicarea măsurii de reprimare – arestul, ca fiind ilegal”, a declarat avocatul lui Usatîi, Anatol Istrate, după decizia magistratului.

În context, Istrate a subliniat că dosarul este politic, ori „careva probe care ar confirma sau ar dovedi că Renato Usatîi a comis careva infracțiuni nu sunt”.

„Instanța de judecată și procurorul mențin această situație pentru a-l îndepărta de politica Republicii Moldova, pentru a-l îndepărta de la toate acțiunile politice pe care urmează să le efectueze „Partidul Nostru”, conducătorul căruia este Renato Usatîi”, a insistat avocatul.

Amintim că toamna trecută pe numele lui Renato Usatîi a fost intentat un alt dosar penal pe faptul tentativei de omor a bancherului rus Gherman Gorbunțov. Prin urmare, pe numele lui Usatîi a fost emis un ordin de arest, acesta fiind dat în căutare internațională. Atunci, liderul „Partidului Nostru” a subliniat că aceasta este o tentativă directă de a împiedica desfășurarea activității sale politice. Avocații săi, la fel, vorbesc despre contextul politic al urmăririi penale a lui Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...