Peste 4 tone de carne de porc, descoperite la frontiera moldo-ucraineană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De când s-a interzis importul cărnii din Ucraina din cauza peste porcine, Serviciul Vamal și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor au desfășurat operațiuni de control la posturile vamale pentru a preveni apariția unor noi focare de pestă porcină africană și a nu permite răspândirea acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, specialiștii au înregistrat pe parcursul lunii aprilie 388 de tentative de introducere în țară a produselor din carne de porc la frontiera moldo-ucraineană, fiind reținute 1 183 kg de produse din carne de porc.

Amintim că intensificarea măsurilor de control la frontiera vamală a fost dispusă de către conducerea Serviciului Vamal la data de 25 octombrie 2016.

Până în prezent au fost consemnate 1 403 de cazuri de depistare a produselor din carne de porc, iar cantitatea totală reținută este de aproximativ 4 164 kg.

Serviciul Vamal și ANSA își mențin atenționarea în adresa cetățenilor care traversează frontiera de stat de a se abține de la procurarea și introducerea în țară a produselor din carne.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...