Prințul Filip, soțul reginei Elisabeta a II-a, se retrage din viața publică

img-403705-principe-philip-aparentando-boa-saude-com-rainha-elizabeth-i
Foto: caras.uol.com.br

Prințul Filip, Duce de Edinbugh și soțul reginei Elisabeta a II-a, se retrage din viața publică, potrivit unei comunicări oficiale din partea Palatului Buckingham, despre care scrie CNN. Conform informației difuzate, Prințul nu se va mai implica în nici o acțiune publică începând cu toamna acestui an, iar decizia este susținută în totalitate de Regină.

Sursa mai spune că Prințul va stopa orice angajament public din septembrie, însă Regina va continua să-și îndeplinească obligațiile în acest sens. Cu toate acestea, există posibilitatea ca Prințul Filip să mai aibă apariții publice la anumite evenimente.

Decizia vine la o zi de la dizolvarea Parlamentului britanic, înainte de alegerile de pe 8 iunie, fapt ce a fost aprobat de Regină în cadrul întâlnirii de ieri cu prim-ministra Theresa May.

Deși presa britanică a speculat că la mijloc ar fi vorba despre anumite probleme de sănătate, un motiv clar nu a fost făcut public.

Prințul Filip a fost la naștere prinț al Greciei și al Danemarcei însă a renunțat la acest titlu la scurt timp după căsătorie și l-a adoptat pe cel al bunicilor materni devenind cunoscut ca Locotenentul Filip Mountbatten. A doua zi după căsătorie a fost numit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Regina Elisabeta l-a numit Prinț al Regatului Unit în 1957. În 2011, soția sa, regina, i-a acordat titlul de lord-mare amiral cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente