"Un atac de mortier sau cu rachete a fost lansat asupra taberei MINUSMA de la Tombuctu. (...) Bilanţul provizoriu este de nouă răniţi printre Căştile Albastre, dintre care patru grav", a precizat sursa citată.

Aceasta a adăugat că atacul a făcut un mort "a cărui identificare este în curs".

"Pagube materiale au fost de asemenea cauzate, amploarea acestora urmând să fie stabilită ulterior. Niciun membru al personalului civil nu a fost afectat", a precizat MINUSMA.

Misiunea nu a furnizat nicio indicaţie legată de naţionalităţile Căştilor Albastre rănite. Acestea includ liberieni şi un suedez, conform armatelor celor două ţări.

"Baza noastră la Tombuctu, în Mali, a fost lovită de rachete. Sunt mai mulţi răniţi şi pagube materiale. Anchetăm subiectul", a declarat un purtător de cuvânt al armatei liberiene, pentru AFP, la Monrovia, fără a da mai multe detalii.

La Stockholm, armata suedeză a difuzat un scurt comunicat indicând că un soldat suedez a fost uşor rănit în atacul asupra unei tabere la sud de Tombuctu.

Conform comunicatului MINUSMA, forţa ONU a întărit protecţia taberei şi a desfăşurat mijloace aeriene de recunoaştere pentru a identifica zona de unde au fost lansate tirurile.

Desfăşurată din iulie 2013, MINUSMA este misiunea ONU de menţinere a păcii cu cele mai multe pierderi umane după Somalia (1993-1995), cu peste 70 de militari din Căştile Albastre ucişi în operaţiune.