Actualitate

Cum arată prima femeie din lume care nu va îmbătrâni niciodată

Cum arată prima femeie din lume care nu va îmbătrâni niciodată
Elizabeth Parrish este director general al Bioviva UŞA Inc. Este, de asemenea, prima femeie din lume care nu va îmbătrâni niciodată. În anul 2015, femeia a fost supusă unui tratament genetic în laboratoarele companiei căreia îi este director general. Tratamentul acesta opreşte procesul de imbatrnire a masei musculare şi a celulelor stem, fenomene care apar pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Experiementul este unul de lungă durata. Dacă vor reuşi să oprească procesul natural de îmbătrânire, cercetătorii companiei Bioviva UŞA Inc vor fi primii din lume care reuşesc să obţină rezultate favorabile în urmă aplicării unui tratament care alungeşte telomerii. ”Metodele terapeutice utilizate la ora actuală aduc foarte puţine beneficii persoanelor care suferă de boli apărute odată cu înaintarea în vârstă. Progresele făcute în domeniul biotehnologiei ne pot permite să îmbunătăţim această situaţie, iar dacă tratamentul conceput de noi se va dovedi a fi eficient înseamnă că vom scrie istorie”, susţine Elizabeth Parrish, potrivit descoperă.ro.

Telomerii sunt acele segmente ale ADN-ului care apar la capetele cromozomilor liniari. Acestea sunt precum nişte ”amortizoare” pentru materialul genetic care trece prin procesul de îmbătrânire. În timp ce are loc diviziunea celulară, telomerii devin atât de scurţi încât nu mai au cum să protejeze cromozomii. Drept urmare, cromozomii nu mai funcţionează. De aceea oamenii îmbătrânesc.

Geneticienii au fost cei care au verificat până acum rezultatele acestui tratament. Potrivit specialiştilor care fac studiul şi care au aplicat acest tratament de oprire a procesului de îmbătrânire, trebuie să aştepte chiar şi câţiva ani înainte de a află dacă experimentul a avut sau nu au avut succes.

Sursă foto: bionic.ly 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *