Actualitate

Juncker o descrie pe Theresa May ca pe o „femeie dură”

„Am observat că este o femeie dură", a recunoscut Juncker, întrebat la Bruxelles despre descrierea pe care Theresa May și-a făcut-o cu o zi în urmă, spunând despre ea că este "o femeie dificilă" în negocieri.

„O respect profund pe șefa guvernului britanic. Îmi place ca persoană", a adăugat Juncker.

Presa a scris în ultimele zile despre o situație tensionată între cele două tabere odată cu apropierea negocierilor privind Brexit-ul, care ar urma să înceapă după alegerile anticipate din Marea Britanie de la 8 iunie cerute de Theresa May.

Cu câteva ore înainte ca negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, să detalieze directivele mandatului său, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a spus că în cazul unei retrageri fără acord, "nu va fi nimic de plătit".

Reglementarea financiară a angajamentelor asumate de Marea Britanie în calitate de membru este una dintre chestiunile cele mai dificile, pe care UE și-a propus să o rezolve obligatoriu pentru a se ajunge la o ‘retragere ordonată’ până la 29 martie 2019.

"Nu cred că David (Davis) a făcut bine când a amenințat că este pregătit să părăsească (negocierile — n.r.). Experiența mea în politică îmi spune că cei care ies trebuie să revină", a reacționat Juncker.

AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *