(video) CRONOGRAF a lansat primul spot de autor din acest an – „Formularul”

cronograf

Primul spot de autor din acest an, „Formularul”,  este realizat de regizorul de la OWH Studio, Radu Zaporojan . Spotul este  inspirat de conceptul vizual al festivalului și de poezia lui Grigore Vieru cu același nume. Debordând de simplitate și dramatism, „Formularul” este un scurt dialog în care Realitatea întreabă Filmul despre origine, ocupație sau dacă a fost vreodată judecat. „Prin acest spot suprarealist am dorit să-mi imaginez personificarea Filmului și să redau o frântură din ceea ce ar avea de spus lumii”, spune autorul spotului, Radu Zaporojan.

În fiecare an, Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF încurajează cineaștii locali să realizeze spoturi de autori pentru ediția curentă a festivalului. Pe parcursul anilor s-a creat o colecție de asemenea spoturi, care sunt proiectate în sala de cinema pe durata evenimentului. Aceste spoturi constituie un îndemn la creație pentru cineaști și la promovarea lor la FIFD CRONOGRAF.

Biletele și abonamentele pentru ediția din acest an al festivalului pot fi achiziționate pe iticket.md. FIFD CRONOGRAF aplică reduceri de tipul Early Bird, astfel până pe 5 mai abonamentele la festival pot fi procurate cu o reducere de 50%. Accesul la secțiunile Un LIKE pentru DOCUMENTAR, Producții Locale și CRONOGRAF Junior este gratuit.

Pentru a afla mai multe informații despre festival, accesează site-ul CRONOGRAF sau urmărește pagina de facebook.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente