Un șef de secție din cadrul IGP, acuzat de trafic de droguri, abuz în serviciu și păstrare ilegală de arme

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un șef de secție din cadrul IGP va ajunge pe banca acuzaților după ce procurorii au finalizat urmărirea penală în dosarul în care era vizat. Acuzatorii de stat spun că „omul legii” a fost reținut pe trei capete de acuzare: punerea ilegală în circulaţie a drogurilor în proporţii deosebit de mari, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi păstrarea ilegală a armelor de foc.

Inculpatul şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu, prin păstrarea şi înstrăinarea pe teritoriul capitalei a peste 382 grame de haşiş şi marijuană contra sumei de 680 euro. În cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia, a fost confiscat un automat Kalashnikov. Asta în timp ce legea „interzice procurarea, deţinerea, folosirea şi portul de către persoane fizice şi juridice, a armelor de foc automate, cu excepţia organelor cu competenţe în domeniul apărării naţionale, securităţii statului şi ordinii publice”. Poliţistul nu a predat benevol pistolul mitralieră organilor competente ci l-a păstrat la domiciliu.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au dispus şi sechestrarea automobilului de model „Volkswagen Cady”, utilizat de către inculpat în procesul comercializării drogurilor.

Din momentul reţinerii pînă în prezent, inculpatul se află în arest preventiv, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 15 ani închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...