'Dacă publică informaţii, Wikipedia trebuie să le verifice (...) Cer Wikipedia să rezolve problemele care se află la originea închiderii sale', a adăugat oficialul turc.
Autorităţile turce blochează de sâmbătă accesul la Wikipedia din cauza unor articole care stabilesc o legătura între Ankara şi organizaţii extremiste.

Enciclopedia online, unul dintre cele mai accesate site-uri din lume, a atacat în apel decizia justiţiei, a scris marţi cotidianul Hurriyet.

Municipalitatea din Istanbul a anunţat marţi că a retras invitaţia la un forum dedicat oraşelor 'inteligente' care va avea loc în metropola turcă ce-i fusese adresată fondatorului Wikipedia, Jimmy Wales.

Reacţionând sâmbătă la blocarea site-ului, Wales a scris pe Twitter că 'accesul la informare este un drept uman fundamental. Popor turc, voi fi întotdeauna alături de tine pentru a apăra acest drept'.

Potrivit Anadolu, autorităţile turce au decis să blocheze accesul la site după ce Wikipedia a refuzat să retragă articole în care Turcia era pusă 'pe acelaşi plan' cu grupări extremiste şi era acuzată de colaborare cu acestea.

O serie de opozanţi, printre care miliţiile kurde, acuză Ankara că ar colabora uneori cu jihadişti din Siria, o acuzaţie respinsă ferm de autorităţile turce.